AgendaMuziek

Daniël Wayenberg & Martin Oei

By 27 mei 2018 No Comments

De 89-jarige Daniël Wayenberg en de 22-jarige Martin Oei zijn al ruim zes jaar een opmerkelijk duo. Wat op het eerste gezicht een ongelijke match lijkt tussen de exuberante en flamboyante meester en een schuchtere gezel, heeft zich bewezen als een vruchtbare samenwerking tussen twee partners die zowel in virtuoos als in artistiek opzicht aan elkaar zijn gewaagd.
Wayenberg en Oei begonnen met quatre-mains maar weken al snel uit naar het repertoire voor twee piano’s, waarbij ze zich baseerden op de uitvoeringspraktijk in de 19de-eeuwse salons, waar bij gebrek aan orkest, soloconcerten of symfonische werken in pianotranscripties ten gehore werden gebracht. Zo heeft het duo in 2016 de pianoconcerten van Chopin opgenomen in een bewerking voor twee piano’s op twee historische Erard vleugels.

In dit programma spelen ze het Eerste Pianoconcert van Chopin op moderne vleugels. Deze zijn ook geschikt voor het latere romantische repertoire, zoals het Eerste Pianoconcert van Tsjaikovsky, een van de hoogtepunten uit het pianorepertoire van de 19de eeuw.

Koop hier kaarten voor dit concert.

Meer informatie en/of reserveren