Zondag 20 maart is het zo ver. Ben je erbij? We vieren het vijftigjarige bestaan van de Vrije Hogeschool! Dit zal een bijzondere middag worden. We openen met de 50ste editie van de Vrije Hogeschool met Le Sacre du Printemps, een dans-muziekproductie onder leiding Maxi Hill, Nicole Caodie en Julia Koelmans. De rauwe intensiteit van Stravinsky’s muziek past naadloos bij de krachten die spanning zetten op onze huidige tijd. Als het slotakkoord klinkt is en er een grijze open plek achterblijft, wat klinkt er dan? Wat is het geluid dat we nodig hebben als tegenhanger? Wat is de hoop die jij hebt voor een nieuwe tijd?

Gerrie Strik zal een vertelling houden over de dramatiek in het leven van jongvolwassenen in het licht De Sacre. 10 oud-studenten gaan onder leiding van Harry Starren in gesprek over wat de Vrije Hogeschool in hun leven betekend heeft en nog betekent. Oud-studente en ‘soundmaker’ Ishtar Bakhtali creëert door vocale effecten instrumenten een nieuw verhaal. Oud-student Nawras Altaky sluit met zijn band Dyar (‘thuis’) de dag af. Als performer deelde Altaky het podium met veel geweldige artiesten. Hij werd door de NRC verkozen tot een van de meest veelbelovende musici in Nederland en België voor het komende decennium.

Wij hopen je weer te zien op zondag 20 maart 2022 op deze bijzondere middag, om samen te vieren, te genieten van de prachtige kunstvoorstelling en elkaar te ontmoeten.

Meer informatie en/of reserveren