Vrijdagavond 13 november maakte wethouder Marcel Fluitman online de prijswinnaars van de LiteratuurPrijs Zeist 2020 bekend. Net als bij de editie 2018 ging de eerste prijs, 350 euro, naar een Belg: Jacob Dens uit Turnhout.

Jacob Dens schreef het mooiste verhaal met het thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’ voor de schrijfwedstrijd die Literair Zeist in samenwerking met Vereniging Taalpodium en Bibliotheek Idea in het voorjaar uitschreef. De twee andere prijswinnaars komen uit de provincie Utrecht.

Jaap Lemereis won de tweede prijs en de derde prijs was voor Olga Ponjee. Verder had de jury aan drie verhalen nog een eervolle vermelding toegekend.

Bundel: Dwarse gedachten in rebelse regels

De jury selecteerde uit ruim 100 inzendingen de twintig beste verhalen. Deze twintig verhalen zijn opgenomen in een fraaie bundel Dwarse gedachten in rebelse regels. De bundel is verkrijgbaar bij Boekhandel Kramer & Van Doorn en Groenveld Boeken voor 12,50 euro.

De jury bestond uit Henjo Hekman, schrijver en dichter en eerste, inmiddels afgezwaaide Stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter en schrijver en Eelco Rommes, schrijver en winnaar verhalenwedstrijd 2016.

Kijk de prijsuitreiking terug

De geplande feestelijke avond voor de prijsuitreiking in ‘De Klinker’ kon dit jaar niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Meer informatie

Kijk voor het juryrapport en voor meer informatie op www.literairzeist.nl.