De Nederlandse Bachvereniging speelt sonates en fuga’s in Zeist

Johann Sebastian Bach hergebruikte regelmatig delen van zijn eigen composities in nieuwe werken. Shunske Sato en Diego Ares gaan dinsdag 10 maart op zoek naar sporen van deze praktijk in het oeuvre van de componist. Tijdens hun concert in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente presenteren de concertmeester en klavecinist van de Nederlandse Bachvereniging getransformeerde sonates en andere mysterieuze stukken van Bachs hand.

Violist Shunske Sato is artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging en concertmeester van Concerto Köln. In 2010 won hij de publieksprijs én de tweede prijs van het Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Ook de klavecinist Diego Ares is een veelgevraagd solist. Voor zijn opname van Bachs Goldbergvariaties op klavecimbel ontving hij de ‘excepcional’-prijs van Scherzo Magazine.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Meer informatie en/of reserveren