Colettte gaat over de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (1872-1954). Van haar man Willy (Dominic West) moet ze romans schrijven onder zijn naam over een plattelandsmeisje, Claudine. De verhalen zijn een succes en Willy en Colette (Keira Knightley) worden al snel beroemd bij de Franse elite. Colette wil auteursrecht op de boeken en vecht tegen de traditionele gendernormen.

Deze film was in 2018 genomineerd voor vier prijzen tijdens de British Independent Film Awards. Onder andere Dominic West voor beste bijrol en Andrea Flesch voor beste kostuumdesign.

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Na afloop is er voor wie dat wil nog een nabespreking. Iedere bezoeker ontvangt een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.

Kaartverkoop via figi.nl of bij de Figi bioscoopkassa.

Meer informatie en/of reserveren