Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. Gebaseerd op ‘Anne Frank, mijn beste vriendin : het verhaal van Hanneli Goslar’ van Allison Leslie Gold.

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.
‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. KunstenHuis Idea en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.
Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: : 0900-9203.

Meer informatie en/of reserveren