Een jong stel besluit in te trekken bij schrijfster Shirley Jackson en haar echtgenoot Stanley Hyman. Ze hopen hiermee het roer om te gooien en een nieuw leven te beginnen. Al snel komen ze erachter dat er vreemde dingen gebeuren na hun intrekking, resulterend tot inspiratie voor Shirley’s nieuwe boek. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Susan Scarf Merrell. Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.
‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. KunstenHuis Idea en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.
Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.

Meer informatie en/of reserveren