De achttienjarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die thuis bij hun conservatieve ouders wonen. Ze groeien op in Rio de Janeiro in de jaren vijftig van de vorige eeuw met de strikte regels van hun vader en ze koesteren allebei grootse dromen.

De getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden.

Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Visueel overrompelend

Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelende film die in 2019 in Cannes bekroond werd met de ‘Un Certain Regard’-prijs. ‘The Invisible Life of Eurídice Gusmão’ was ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

Inleiding en nabespreking door Harry Peters

Met inleiding en nabespreking door filmjournalist Harry Peters. In verband met de huidige coronamaatregelen zijn er twee starttijden: 19.00 en 19.30 uur. De nabespreking is na de film van 19.30 uur.

Meer informatie en/of reserveren