Nieuws

Casper Broekaart vertrekt als Cultuurmakelaar voor Zeist

By 1 april 2022 No Comments

Na drie jaar vol culturele ontwikkelingen en samenwerkingen heeft Casper Broekaart de knoop doorgehakt. De tijd is rijp voor een nieuwe uitdaging. Met ingang van 1 mei stopt hij daarom als Cultuurmakelaar voor Zeist. Casper gaat aan de slag bij het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht en hoopt daarnaast weer meer tijd over te houden voor zijn eigen creatieve en muzikale ambities.

“Het was zeker geen makkelijk besluit” stelt Casper. “Ik heb mij de afgelopen jaren voor tal van mooie projecten mogen inzetten. Ik heb heel veel in gang mogen zetten. Door de vele samenwerkingen en het opgebouwde netwerk voel ik mij erg verbonden met de culturele sector van Zeist”. De laatste anderhalf jaar waren niet gemakkelijk met de coronapandemie maar gelukkig heeft de culturele sector in Zeist voldoende veerkracht getoond om nu de draad weer snel op te pakken. Maar toch was het moment daar om een keuze te maken. “Het voelt als een heel natuurlijk moment om het stokje over te dragen aan een opvolger”

Dat Zeist door wil met de functie van cultuurmakelaar staat vast. Casper heeft veel pionierswerk verzet waar Zeist de komende jaren op verder kan bouwen en waar zijn opvolger de volgende stappen in kan zetten.

Gemeente Zeist en de penvoerder van de cultuurmakelaar, KunstenHuis Idea, zullen zo snel mogelijk een zoekopdracht verspreiden voor deze opvolger. De culturele partijen worden hiervan op de hoogte gehouden. Casper hoopt dat hij nog zoveel mogelijk in werking kan zetten voor de komende periode en dat hij zijn werkzaamheden in mei goed kan overdragen. Zo staat er op vrijdag 22 april een nieuwe editie van het cultureel café in de Klinker op het programma. Deze editie heeft de vorm van een culturele talkshow in samenwerking met Tangram Media en Slotstad RTV.

“Ik zie het ook niet echt als een afscheid” stelt Casper. “Het netwerk dat ik opgebouwd heb neem ik mee. Ik zal ook in mijn nieuwe rol als innovatiemakelaar bij het Innovatiefonds de verbinding met Zeist blijven zoeken.”