Een concert vol poëzie in Franse sferen. Contrabassist, chansonnier en beiaardier Gildas Delaporte was gefascineerd door grote Franse dichters als Charles Baudelaire, Victor Hugo, en Stéphane Mallarmé. Hij kende vele van deze gedichten van buiten en liep met boekjes vol poëzie op zak.

Zijn kinderen heeft hij Frans geleerd door samen met hen naar school te fietsen en dan gedichten voor te dragen. Hierdoor ontstonden gaandeweg melodieën die hij later heeft opgeschreven. Hij vond het jammer dat al die oude mooie poëzie in de vergetelheid raakte en heeft er daarom chansons van gemaakt. Uitbundig vrolijk of melancholiek ontroerend; de chansons hebben een vanzelfsprekendheid alsof ze altijd al bestaan hebben.

In Maart 2020 is Delaporte aan ziekte overleden, aan de vooravond van een druk zomertournee met pianist Bert van den Brink.

Ensemble “SOIT!”, bestaande uit Andrea van Beek (zang), Bert van den Brink(piano en accordeon, arrangementen) en Sanne de Graaf (cello), brengt nu een programma met zijn muzikale erfenis.

Meer informatie en/of reserveren