Pianist Tico Pierhagen slaat met zijn band ‘Aguabajo’ een brug tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia, en Nederland, waar hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Hij brengt jazz samen met typische Colombiaanse cumbia en swingende funk. Zijn hele oeuvre componeerde en nam hij op in Colombia. Dit betekende in de praktijk dat de musici de bladmuziek in de studio voor het eerst zagen, wat hele spontane en magische momenten opleverde. Op deze manier werd er optimaal gebruik gemaakt van hét moment. Iets wat in Zuid Amerika dagelijkse kost is.

Toen vorig jaar alle musici door de lockdown thuis kwamen te zitten was dit voor Pierhagen hét moment om het roer volledig om te gooien. Geen jaarlijks bezoek aan Colombia, geen opnames met Colombiaanse musici en geen tours naar het buitenland. Dit jaar moest het anders en dat haalde het onderste in hem naar boven. Tico kiest er voor nu ook het opnameproces voor zijn nieuwe album om te draaien. Éérst de nieuwe composities live voor publiek spelen voordat ze vast worden gelegd. Nieuwe stukken uit proberen, laten groeien en rijpen op de bühne voor een afwachtend publiek in mooie zalen. Live performen, wetende dat het niet opnieuw kan, op de toppen van je kunnen.

Bezetting: Miguel Boelens – Sax, Dave Breidenbach – Bas, Enrique Firpi – Drums, Frans Cornelissen – Trombone, Tico Pierhagen – Piano

Meer informatie en/of reserveren