Remy van Kesteren – harp | Morris Kliphuis – hoorn | Jurjen Alkema – licht & visuals

Remy van Kesteren, geboren en getogen in Zeist, wist al op vijfjarige leeftijd dat hij harp wilde spelen. Hij ontwikkelde zich tot een internationaal geroemd harpist. Hij won prijzen en concoursen en trad op over de hele wereld. Hij is artistiek leider en initiatiefnemer van het Dutch Harp Festival. Op zijn 25ebegon Remy’s zoektocht naar een eigen sounden het creëren van een eigen klankuniversum.Dit resulteerde in zijn album Shadows. Elektronisch, minimal, ambient, jazz, pop, wereldmuziek, klassiek, alles vloeit in elkaar over in Shadows en leidt tot een organisch geluid. Shadows is melancholisch, maar nooit treurig. Het toont aan dat alles een schaduwkant heeft; immers zonder licht is er geen schaduw.

Morris Kliphuisis een klassiek geschoold hoornist, maar ook componist en arrangeur. Hij volgde zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Hij wordt geroemd om zijn persoonlijke stijl waarbij het warme, melancholische geluid van de hoorn volledig tot zijn recht komt. Morris is regelmatig te horen op de internationale podia in diverse settings. Hij werkt veel samen met Remy en zij inspireren elkaar tot geweldige hoogtepunten.

Licht en visuals zijn een belangrijk onderdeel van het concert van vanavond. Deze worden verzorgd door Jurjen Alkema. Hij is als videomaker en lichtontwerper betrokken bij diverse theatervoorstellingen, opera’s en producties op locatie. Jurjen is gespecialiseerd in het gebruik van projecties als onderdeel van een lichtplan binnen het theater.

Remy zal het programma mondeling toelichten tijdens het concert.

Zeister Muziekdagen

Meer informatie en/of reserveren