Musea, podia, bibliotheken en theaters zijn vanwege het coronavirus tot 1 juni gesloten. Activiteiten zijn afgelast. Maar de culturele sector uit Zeist laat zien dat er veel nog wel mogelijk is.

Bekijk de activiteiten en laat je inspireren:

Uitzendingen: Op Slot Zeist

Op Slot is een programma dat speciaal in het leven is geroepen om een beetje vrolijkheid in de huiskamers van Zeist te brengen. Verhalen, Salsalessen, meezingliedjes, wandelen in het Molenbosch en fitness voor thuis. Bekijk de aflevering via Op Slot

Dit is aflevering 7:

Livestream van het Beauforthuis

Het Beauforthuis is gestart met een wekelijkse live stream: de Beauforthuis Sessies. Bekijk de sessies en volg elke zondag de live stream via: Beauforthuis Sessies

Bekijk Beauforthuis Sessie terug van zondag 19 april met Aysha de Groot, Bart Soeters en band en Harold K.:

Kunstenhuis wordt Kunst in Huis

De lessen van het Kunstenhuis gaan onder de noemer Kunst in Huis gewoon door, zoals Kunst in Huis: dansschool EDC. Theater Masquerade heeft zijn eigen uitzendingen via Masquerade TV, bekijk de vierde aflevering:

Lees hier alles over de online lessen Kunst in Huis

Thuisbieb gratis voor leden en voor niet-leden

De thuisbieb is altijd open en heeft nu een collectie van +100 E-books gratis beschikbaar gesteld! Door een simpele app te installeren kun je de boeken op je labtop, tablet of telefoon lezen.

Ga naar online bibliotheek voor meer informatie.

Leesbingo

Verveel je je thuis? Doe dan mee met de leesbingo van Bibliotheek Idea.

Reporters gezocht: wat houd jou bezig?

Slotstad rtv, Cultuur in Zeist en Bibliotheek Idea nodigen je uit om een filmpje van je bezigheden te maken. Met je activiteiten kun je andere inspireren! De mooiste filmpjes worden uitgezonden op Slotstad rtv.

Lees meer

Bibliotheek Idea: lezen en beleven

Op de website van Bibliotheek Idea vind je tips en adviezen om van lezen te genieten. Je kunt meedoen met een online leeskring en schrijfwedstrijden maak ook vind je er informatie  over mediaopvoeding en schrijfwedstrijden. Of volg een virtuele rondleiding in een museum.  Voor kinderen die Robokids missen is er een leuke designwedstrijd.

Op berenjacht

Wij gaan op berenjacht. Wie kent dit boek niet? Samen met je kinderen kun je op zoek gaan naar beren op de Berenpagina van de bibliotheek.  Kinderen kunnen dit boek ook winnen.

Kijk op ideacultuur.nl/berenjacht voor alle informatie.

Figi verhuurt werkplekken en biedt een maaltijdservice

Nu de scholen dicht zijn en iedereen zoveel mogelijk thuis werkt, kan het thuis weleens lastig zijn om je te concentreren. Figi verhuurt daarom nu hotelkamers als werkplek. En om het je helemaal makkelijk te maken, kun je ook een maaltijd bestellen voor thuis.

Kinderen uit Zeist krijten tegen corona

Art Rocks the house corona challenge

Aan muzikanten uit alle genres de oproep om een soundtrack geïnspireerd op een kunstwerk in te zenden voor de challenge Rock the House en daarmee kans te maken op een geldbedrag van € 250,- en een masterclass session van niemand minder dan ambassadeur Kovacs. Deelname aan de challenge is voor alle leeftijden, genres en niveaus.

Artrocks.nl/thehouse

Oproep: deel je eigen initiatieven

Heb jij een activiteit die in dit overzicht thuishoort? Meld deze dan aan via info@cultuurinzeist.nl of deel je activiteit op onze Facebookpagina.