De Hang of HandPan drum is voor sommigen een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen vloeiend met (kristallen) klankschalen.

De ‘Hang’ kwam in 2000 op de markt. Het is ontwikkeld en gefabriceerd door Zwitserse instrumentmakers (PanArt, Bern), oorspronkelijk steeldrumbouwers. De hang is gemaakt van speciaal gehard metaal met bovenop een centrale noot (genaamd ‘Ding’) en daaromheen, in een cirkel 7 of 8 verschillende toonhoogten. De hang wordt voornamelijk gespeeld met vingers en handen, daar komt ook de naam vandaan; ‘Hang’ in het dialect van Bern betekent ‘Hand’.

Peter Elbertse (1954) studeerde slagwerk aan het ‘Sweelinck Conservatorium’ in Amsterdam. Tot aan 2016 was hij eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest voor meer dan 35 jaar. Peter verkent de trends, veelal binnen zijn vakgebied ritme en percussie, aangewakkerd door zijn interesse in nieuwe sounds en percussie-instrumenten.

Meer informatie en/of reserveren