Stichting De Zilver-Kamer biedt je een digitale wandeling door het historische hart van Zeist aan: ‘De Zilverwandeling over het hof van de Nassaus en de Slotlaan in Zeist’. Zodat je de sores rond het coronavirus even kunt vergeten.

Twee versies

Van de Zilverwandeling bestaan twee versies: een korte versie voor onderweg en een lange versie voor thuis.

De lange versie laat je het verhaal over het heden en verleden lezen en oude en nieuwe foto’s en films zien. Dit alles om je de rijke (zilver)geschiedenis van Zeist te laten zien en te begrijpen. Maar ook om Zeist te zien op een manier zoals je dat nog niet eerder hebt gezien.

Je vliegt over de Slotgracht, het Slot en je bekijkt vanuit de lucht de zichtlijnen van Het Slot. Je ziet het Zuster- en Broederplein, het bedrijf van Gerritsen & Van Kempen aan de Karpervijver, en Het Rond.

Kortom voor de geïnteresseerde bezoeker een heerlijk stuk om te lezen en te bekijken. Echt een stuk om thuis achter de computer te ervaren.

De korte versie is geschikt om de wandeling te maken – alleen of met partner natuurlijk! Op die manier kun je al het fraais met eigen ogen aanschouwen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De versie kan bekeken worden op bijvoorbeeld een smartphone of tablet, maar ook geprint. Echter in dit stuk minder foto’s, geen filmpjes en veel minder historie.

Ga naar de wandeling: zilverkamerzeist.nl/zilverwandeling.html 

Stichting De Zilver-Kamer hoopt je met een aangenaam en leerrijk verpozen te bezorgen.