Verplaatst van 4 april 2020

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetiserende muziek met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Album nummer 12!
Het twaalfde album van De Kift komt eraan! Met de zomerzon in het vizier en het festivalseizoen voor de boeg komt dit veelkoppige orkest met twaalf spiksplinternieuwe, feestelijke dans -, wals -, en treurnummers. Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen.

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Meegewerkt hebben o.a. regisseur Aki Kaurismäki (o.a.The man without a past), trompettist Louis Armstrong en de Franse singer-songwriter Jacques Brel. Maar ook gastmuzikanten, onder wie Rocco Ostermann & Wout Kemkes (Donnerwetter) en Marc Koppen

Meer informatie en/of reserveren