Robert Holl, bas

Graham Johnson, piano

De avond begint met het voor het festival zo toepasselijke Im wunderschönen Monat Mai uit Schumanns Dichterliebe. Misschien wel de mooiste liederencyclus over de liefde. Maar Heinrich Heine vertolkte dit grootse gevoel in meer van zijn gedichten. En terwijl Schumann zijn Clara trouwde, smaakten Schubert en Brahms dit geluk niet. Zij bleven beiden vrijgezel. Toch zetten ook zij Heine’s gedichten vol liefde, bloemen, sprookjes en dromen om naar fijngevoelige liederen. Niet allen Schumann zette Heine’s gedichten op muziek, ook Brahms en Schubert lieten zich door zijn poëzie inspireren. In zijn programmakeuze voor vanavond zet Robert Holl die lijn voort, met uitsluitend werken op gedichten van Heine wiens werk ons het hele festival vergezelt.

De stem van Robert Holl is er een uit duizenden met zijn donkere, glanzende timbre. Nog altijd maakt hij een onuitwisbare indruk door de expressiviteit in zijn interpretaties en zijn vermogen de intimiteit van een lied op het publiek over te laten slaan.

Wereldvermaard liedbegeleider Graham Johnson ‘is een meester in het vinden van het juiste tempo en het geven van schwung aan een lied’, schreef dagblad Trouw in 2017. ‘Het is bijzonder om deze twee grootmeesters samen muziek te horen maken. Robert Holl en Graham Johnson vinden elkaar steeds vanzelfsprekend in hun aanpak van een lied: onbesuisd of ingetogen, naar buiten gericht of verinnerlijkt.’

Meer informatie en/of reserveren