Het Dwarslopersfestival DE EENZAME STAD is een co-productie van de Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, het KunstenHuis en Literair Zeist over wat eenzaamheid betekent en het verlangen naar verbondenheid. Op het festival zijn optredens van muzikanten, spoken word kunstenaars, theatermakers en zijn er gespreksmarathons. Laura van Dolron en Babs Gons treden op, er is jong poptalent te zien en Spinvis en Saartje van Camp sluiten af met een sprankelend slotconcert.

Wist je dat ongeveer 40% van de Nederlanders aangeeft zich regelmatig eenzaam te voelen? De impact van de huidige pandemie is groot. Hoe verhouden we ons nu tot elkaar, de wereld en onszelf?

Voor Olivia Laing, schrijfster van de eenzame stad, betekent eenzaamheid “de essentiële onkenbaarheid van anderen” en dat betekent dat het menselijk zijn eenzaam zijn is, tenminste soms. Dus waarom praten we er niet openlijker over? Wat ervaar je eigenlijk als je eenzaam bent?

In het Dwarslopersfestival hoor je gedurfde, kleine monologen en geschreven songs over het universele verlangen om gekend te zijn, worden vragen opgeroepen over de ervaring van eenzaamheid. In gesprek met onder andere inspirerende schrijvers en theatermakers bekijken we hoe we ons verhouden tot onszelf en anderen. Hoe kunnen we nieuwe verbindingen creëren, zodat een verbonden stad ontstaat. De eenzame stad is een ode aan onze families, vrienden en buren en stadsgenoten, en aan hen die alleen zijn.

Een greep uit het programma:

In gesprek met Lize Spit: 14.30 – 15.15 uur

Spoken words: Babs Gons: 15.30 -16.15 uur

Masterclass & Slot concert | Spinvis en Saartje van Camp: 15.30 – 16.15 uur & 16.30 – 17.15 uur

Bekijk het hele programma 

Foto: Mel Boas

Meer informatie en/of reserveren