Rampjaarherdenking
Het jaar 1672 staat in de Nederlandse geschiedenis bekend als het Rampjaar. Ons land werd overvallen door de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, de Engelse vloot en twee Duitse vorsten. Op zee en op het land verloor Nederland steeds meer terrein. De bevolking raakte in paniek, er ontstond een vluchtelingenstroom en de gebroeders De Witt werden vermoord. Het volk was redeloos, de regering radeloos en het land leek reddeloos. Het Rampjaar is in 2022 precies 350 jaar geleden en dat feit wordt in veel plaatsen herdacht.

Expositietournee
Het Platform Rampjaarherdenking gaat vanaf begin april op expositietournee langs bibliotheken in Utrecht en Zuid-Holland. Zeist is de eerste stop. Op zaterdag 2 april wordt de expositie geopend onder leiding van verhalenverteller Bastiaan ‘de Zwitser’. Hij neemt met zijn verhaal, jong en oud mee, terug in de tijd, naar Zeist ten tijden van het Rampjaar.

De expositie is tot eind april in de Bibliotheek in Zeist te bezichtigen. De eerste expositie gaat over Utrecht in het Rampjaar en geeft een beeld van de Franse bezetting en verwoesting en de gevolgen hiervan voor de bevolking.

Meer informatie en/of reserveren