Afgelopen maand is Figi gestart met de vernieuwing van de backstage en haar artiestenkleedkamers. Directeur Victoria Ruijs: ‘Naast onze gasten willen wij ook de artiesten de beste Figi-beleving geven, daarom werd het tijd om 150 jaar theatergeschiedenis backstage af te stoffen en letterlijk kleur te geven.’

Veel mensen kennen de grote Hendrik Marsmanzaal op Het Rond in Zeist, maar achter deze zaal speelt zich nog een hele wereld af. De wereld van backstage! Dé ruimte voor artiesten om samen te komen, zich op te maken voor de show en de successen na afloop te vieren. Een belangrijke ruimte die, nu helaas het theater dicht is, wel goed aangepakt kan worden.

Wie weet nou beter hoe deze ruimte aangepakt moet worden dan de artiest zelf? Daarom heeft Theater Figi, Friso van Vemde Oudejans van de Ashton Brothers gevraagd om een concept uit te werken. Daar hoefde Friso niet lang over na te denken, want na een paar weken in een bubbel geleefd te hebben in Figi voor hun A Medicine show afgelopen zomer kent hij alle kamers uit zijn hoofd en weet hij precies wat er moet gebeuren.

Friso: “Het eerst wat we hebben gedaan zijn de plafonds eruit halen, waardoor we veel meer hoogte creëren en een industriële look. Het voelde best benauwd aan met die lage plafonds. Er komt meer kleur en we brengen natuurlijk wat verassende elementen terug. We zouden de Ashton Brothers niet zijn als er niet iets geks of unieks gebeurd in de kamer.”

Figi is nu door de lockdown gesloten voor gasten van buitenaf. Een uitzonderlijke en onzekere periode. De situatie vraagt veel van Figi als bedrijf, maar we zetten onze schouders eronder en zijn met de teams hard en op 1,5 meter aan het werk om Figi nog mooier te krijgen! Directeur Victoria Ruijs: ‘De inzet van het team is super. Onze interne slogan is op dit moment dan ook ‘Figi Keeps on Going!’

Alles wordt aangepakt, geverfd, gereinigd en alle loszittende bouten en moeren worden weer aangedraaid. Figi is op deze manier helemaal klaar om de gasten weer te verwelkomen als dat weer mag. En natuurlijk ook de artiesten in de kleedkamers die in een nieuw, industrieel en kleurrijk jasje gestoken worden.

Via de social media kanalen van Figi kun je op de hoogte blijven van de laatste vorderingen en de laatste updates over ‘de heropening’ van Theater Figi.
 
We dromen de zalen weer vol!