Er zijn sinds enige tijd helemaal geen kunstgaleries meer in Zeist. De Zeister beeldend kunstenaar Hans Pruijn (64) brengt daar nu verandering in en heeft aan de Steynlaan 29 sinds kort een eigen ‘Toonkamer’ geopend. Het is eigenlijk een galerie, met een open werkruimte erbij, maar zonder winstoogmerk.

‘Om mijn werk en dat van anderen te tonen heb ik samen met mijn vrouw het voormalige bloemenhuis Van Delft aan de Steynlaan kunnen kopen en omgebouwd tot atelierwoning met open werkruimte en Toonkamer. Mensen kunnen hier op afspraak langskomen, maar de deuren staan laagdrempelig regelmatig open voor bezoek.

Ik kan mijn schilderijen hier onder eigen voorwaarden en inzicht tonen. Andere door mij geselecteerde professionele kunstenaars kunnen hier zonder provisiekosten exposeren. Ik breng bezoekers en de exposerende kunstenaars met elkaar in contact. Zo wil ik bijdragen aan een goed cultureel klimaat in Zeist.’

Hans verwacht, naast zijn eigen kunst, met name werk van regionale kunstenaars te kunnen tonen en een brug te
kunnen slaan tussen de makers van kunst en het publiek.

Meer informatie en/of reserveren