Les Hoboïstes du Moulin organiseren zondag 6 september een concert in het Slottuintheater. Het is het enige concert van deze zomer in het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist.

Het gezelschap is eigenlijk een ‘hoboband’, die bestaat uit 2 hoboïsten, een taille-speler (tenorhobo), een fagottist en een slagwerker. Zulke muziekgroepen ontstonden in de 17e eeuw aan het Franse Hof van Zonnekoning Lodewijk XIV. Ze speelden feestelijke muziek, meestal speciaal gemaakt voor buitenoptredens. De hoboband werd razendsnel in heel Europe populair.

Les Hoboïstes du Moulin spelen onder andere muziek van Lully, Bach en Mozart. Musicoloog en muziekjournalist Thiemo Wind vertelt erbij. Het wordt een verrassend concert met boeiende verhalen.

Het gezelschap bestaat uit Nienke van der Meulen (foto) en Mario Topper (allebei barokhobo), Stephan Esmeijer (taille), Wouter Verschuren (barokfagot) en Martin Ansink (slagwerk).

Je hebt wel kaartjes nodig om binnen te komen. Ze kosten 5,50 euro en je bestelt ze hier. Omdat er goede voorzorgsmaatregelen worden genomen tegen het coronavirus is het aantal plaatsen beperkt.

Het Slottuintheater staat in de tuin van Slot Zeist. Je bereikt het via het witte bruggetje aan de achterkant van het Slot.

 

Meer informatie en/of reserveren