Dit is mijn verhaal is een persoonlijk verhaal over hoe ik het heb ervaren om als Duitse hier in Nederland te leven. Drieëndertig jaar geleden ben ik hier komen studeren en dacht dat ik met open armen werd ontvangen. Iedereen sprak Duits en ik voelde me welkom.

Totdat ik de taal beter leerde kennen, en de vijandige houding van veel Nederlandser tegen Duitsers begon te voelen. De 2e Wereldoorlog had voelbare wonden achtergelaten. Ik begon me schuldig te voelen en schaamde me dat ik Duits ben.

Nu we 75 jaar Bevrijding vieren vind ik het belangrijk om dat samen te doen. Zonder schuld en schaamte van mijn kant en met elkaar. Zodat de geschiedenis zich niet gaat herhalen en wij elkaar als mensen ontmoeten. Met deze voorstelling wil ik een bijdrage leveren aan een dialoog tussen mensen die de 2e Wereldoorlog hebben meegemaakt of de tweede generatie zijn zoals ik.

Ina Geisler is theatermaker, poppenspeler en kunstzinnig coach. Deze solovoorstelling wordt begeleid door regisseur Rebekka Roozendaal.

Toegang: gratis maar aanmelden verplicht

Meer informatie en/of reserveren