Een week lang de beste jazzmuziek en interviews met artiesten uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Cuba en Duitsland.

Jazz On The Sofa is een festival in kamermuziek in jazz. Het beleeft dit jaar zijn 5 jarig lustrum en had deze keer in zes corona bestendige grote locaties moeten plaatsvinden. Helaas kon dit dan toch niet doorgaan. Nu vind deze editie als een online versie plaats. Vanaf 2-7 maart zes dagen meer dan een uur live jazz uit Zeist.

De concerten worden vergezeld met gesprekken die de artistieke leider Mark Lotz houd met de artiesten. Een concertbelevenis waar de luisteraar ook het verhaal achter de muziek en mens hoort.

De uitzendingen vinden plaats van dinsdag 2 t/m zondag 7 maart om 20.30 uur en zijn met een geldig ticket nog een week lang te bekijken. Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,- per uitzending of als passe-partout voor alle zes uitzendingen voor €40.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzonthesofa.nl.

Verrassende acts

De line up ziet deze editie weer een aantal verrassende acts. Ditmaal ligt de focus op jonge artiesten met concerten van gitarist en veelvoudig prijswinnaar Gijs Idema (winnaar van de Conservatorium Talent Award in 2020), de Mexicaanse bassiste/vocaliste Fuensanta Mendez (afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam) en trompettist Ruben Drenth (afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium) in duo met bassist Dion Nijland in een programma rond muziek van de Rolling Stones.

Het Artvark Saxophone Quartet zal hun Trance-programma ten gehore brengen èn er is een ontmoeting van de vocaliste Deborah Carter met de Cubaanse pianovirtuoos Abel Marcel. Het Mark Lotz Trio, dat onlangs twee keer de ‘Best of 2019‘ in het NYC Jazz Records Magazine heeft gewonnen komt met het programma rond de LSD-guru Timothy Leary genaamd Turn On, Tune In, Drop Out.

Meer informatie en/of reserveren