Zondag 13 oktober vindt het eerste JongTalent concert plaats in Figi. Deze middag begint met een optreden van Dylan Kools. Dylan, 17 jaar, is pas op drie jaar geleden begonnen met pianospelen. Hij won dit jaar een finaleplaats bij het jong talentenfestival ‘OnStage’. Hij zal deze middag nocturnes, walsen en etudes van Chopin spelen en werk van een aantal andere klassieke componisten.

Daarna treedt Fama Koning (geboren 2005) op met zang en cellospel. Fama zingt al vanaf haar vierde jaar veel met haar moeder en speelt piano met haar vader. Op haar zevende kiest ze voor cello. In juni 2016 wordt zij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Fama won al diverse muziekprijzen, zo wint ze deze zomer een finaleprijs in het Concertgebouwconcours, de Labberté-Hoedemakerprijs en de Emmy Verheij Award. Ze treedt regelmatig op met pianist Bas Verheijden (winnaar Prinses Christina Concours 1991).

Het JongTalent concert begint om 12.00 uur (nieuwe aanvangstijd (!), ontvangst vanaf 11.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over dit concert: www.cultuurzeist.nl.

JongTalent is een samenwerking van CultuurZeist en Theater Figi.

Meer informatie en/of reserveren