Ars Musica nam onlangs in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente hun kerst cd Decemberster op. Een bijzondere uitgave met verhalen, gedichten én muziek om samen het advent en Kerst te vieren.

De kerst cd stond altijd al op het verlanglijstje, maar mede vanwege de coronamaatregelen heeft Ars Musica van de nood een deugd gemaakt, zo kunnen ze namelijk hun musici en solisten werkgelegenheid bieden.

Nieuw in Zeist

Stichting Ars Musica is een professioneel orkest, kamerkoor, diverse opleidingskoren en koorschool, en is sinds september gevestigd in het kantoor van de Evangelische Broedergemeente (EGB).

Muziek, gedichten en verhalen

Willemijn de Weerd schreef speciaal voor deze uitgave het kinderverhaal De waarheid, Ria Borkents De Kerstwens is als volwassen kortverhaal opgenomen en er zijn gedichten verzameld van Lucebert, Len Borgdorff en Gerrit Achterberg.

Het Ars Musica Orkest, Kamerkoor en Meisjeskoor namen samen een cd op met een hartverwarmend advent- en Kerstrepertoire. Met als toegift de verzamelde gedichten, voorgedragen door Lex Bohlmeijer.

Met dit boek en de cd wensen wij iedereen fijne dagen toe, geniet van muziek, lezen of voorlezen én als extraatje de online videostreaming van ons Decemberster concert.

Patrick van der Linden – dirigent en artistiek leider Ars Musica:

‘De kerstboodschap van hoop en redding leeft nog steeds en is misschien nu wel actueler dan ooit. Het tweeduizend jaar oude verhaal is nog steeds een inspiratiebron, een baken van hoop en licht, een teken van een nieuw begin.’

Het repertoire op de cd bestaat o.a. uit  Johann Sebastian Bach, Arvo Pärt, Max Reger, James Whitbourn en Sebastian Krause met Es ist ein Ros entsprungen.

Beeldregistratie

De beeldregistratie van de cd wordt op kerstavond tegen betaling uitgezonden via het YouTube kanaal van Ars Muscia. Meer informatie over verkoop van tickets voor de beeldregistratie op 24 december volgt snel op www.arsmusica.nl.

Het boek ‘Decemberster’ inclusief cd is vanaf eind november online te bestellen via de website Ars Musica. De cd is vooralsnog niet los te bestellen.