De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en zijn zeskoppige band zijn dé southern jam-band sensatie van Europa. De band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek. De band zet in hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos.

The Allman Brothers Band
Eind september 2018 begon de band met hun eerste tour met de muziek van de Amerikaanse southern rockers The Allman Brothers Band. Wegens het succes volgde er direct een tweede tour met shows door heel Europa ter promotie van de live plaat met The Allman Brothers songs. Afgelopen jaren hebben fans en promotors vaak gevraagd of Leif de Leeuw Band deze show nog een keer wilde spelen. Tot nu toe zei de band: ”Nee, gaan we niet meer doen”, maar de muziek is eigenlijk te gek om het niet te doen. Dus: de Leif de Leeuw Band gaat weer The Allman Brothers Band spelen!

Nieuwe tour
Deze tour gaat de band het iets anders aanpakken. Buiten de bekende hit-songs als Jessica en Whipping Post maken ze de setlist iets gevarieerder door songs toe te voegen van Allman Brothers gerelateerde bands als Gov’t Mule en Derek and the Dominos. Maar net zoals de tours in 2018 en 2019 wordt het geen een-op-een tribute, maar gewoon lekker de songs spelen zoals de band dat het liefste doet; op hun eigen manier met hun eigen sound. Nieuwsgierig? Kom het meebeleven in De Peppel!

Meer informatie en/of reserveren