Ensemble Peregrina zingt woensdag 23 oktober in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente over onthechting en verlangen, kuisheid en verleiding, toewijding en rebellie. Met liederen van de illustere componiste Hildegard von Bingen en muziek uit de beroemde Huelgas Codex schetsen de zangeressen het leven in het middeleeuwse nonnenklooster.

De muzikaal leider van het ensemble, Agnieszka Budzińska-Bennett, creëerde het concertprogramma nadat een van haar beste vriendinnen tot een strenge kloosterorde was toegetreden. Budzińska-Bennett: ‘Ik kon dat lang niet accepteren en verzamelde om het te verwerken middeleeuwse liederen over nonnen.’ Met lofliederen, stoute liedjes over nonnen met een minnaar en ontroerende liederen over ontsnappingspogingen schildert Ensemble Peregrina een portret van de vrouw achter de sluier.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Meer informatie en/of reserveren