Het Beauforthuis Austerlitz en fluitist Mark Alban Lotz hebben hun handen ineen geslagen om een serie van drie actuele en verassende concerten te organiseren. Mark Lotz is een fluitist met een indrukwekkende carrière die al jaren op de internationale scene opereert en verantwoordelijk is voor tal van legendarische producties. Een klaarwakkere musicus op het scherpst van de snede. Deze serie omhelst twee premieres van twee nieuwe ensembles.

19.00 voorprogramma – Manon Nieuwenhuis Duo

Manon Nijenhuis en Jeroen den Daas verkennen opnieuw hun jazzrepertoire met een sprankje soul. Manon Nijenhuis zoekt in haar eigen muziek naar een warm geluid. Ze laat haar fascinatie voor improvisatie en ritmiek en haar liefde voor de natuur samensmelten tot kleurrijke jazz met een sprankje soul, world- en minimal music. Basgitarist en contrabassist Jeroen den Daas muzikale wortels liggen in bebop en fusion. Zijn spel wordt gekenmerkt door zowel kleine en lyrische lijnen als een stevige groove

20.15 uur – Mandala Tribe • Decoding Raga’s

Mandala Tribe speelt een combinatie van elektronische muziek met jazz en Indiase muziek in ‘Beats, Breath en Bytes’. Na hun optreden in het Bimhuis Amsterdam (in het kader van het Jazz Festival Amsterdam) en de Music Meeting Nijmegen nu op de planken in Austerlitz.

  • Stefan Schimd (Zuco 103, Caro Emerald, New Cool Collective) – keyboards, electronica
  • Heiko Dijker (Scapino Ballet, Hari Prasad Chaurassia) – tabla, electronica
  • Mark Lotz (Chris Potter, Giovanca) – fluiten, bansuri, fx

Zie ook:

 

 

Meer informatie en/of reserveren