In de Week van het Nederlands leest en zingt schrijver Mariska Reijmerink voor uit haar boek over anderstaligen in Nederland.

Blijf met elkaar praten. En zingen!

Juist in deze tijden, we zitten nog middenin de coronacrisis, is de boodschap van haar onlangs verschenen boek Niet je Moerstaal urgenter en actueler dan ooit.

Taaldocent én zangeres Mariska is haar hele leven al gefascineerd door taal. Taal is een zeer wezenlijk onderdeel van je identiteit. Maar hoe is het om hier te wonen en een andere moedertaal te hebben?

Ze vroeg het aan anderstaligen uit haar eigen omgeving en zo is haar boek ontstaan. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië openden hun hart en vertellen in het boek hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed. Het levert een brede en boeiende kijk op Nederland en zijn inwoners op. Leerzaam voor iedere Nederlander. Want er staan verrassende observaties in over onze cultuur, taal en gewoontes.

De vraag of zingen helpt bij het leren van een taal, komt uiteraard ook ter sprake.

Mariska Reijmerink heeft al vaak als zangeres in het Beauforthuis opgetreden, meestal aan de zijde van haar man Vincent Bijlo.

Op deze avond die ze speciaal voor het Beauforthuis heeft gemaakt, leest ze passages uit haar boek voor en vertelt zij over haar ervaringen met anderstaligen. Zowel als taaldocent als in haar rol als schrijver. Daarnaast brengt ze met het publiek de liedjes uit het boek ten gehore. Want dat zingen helpt bij het leren van een nieuwe taal, weet zij als geen ander.

Na afloop is het boek te koop en signeert Mariska Reijmerink via de sjoelbak: zo kun je op een veilige afstand een handtekening in je boek laten zetten.

Met medewerking van oa Vincent Bijlo en Afief Aldoubosh.

Foto Robert Zwart

Meer informatie en/of reserveren