Welke klassieke muziek raakt het meest? NPO Radio 4 gaat van 2 t/m 9 oktober het land in om mensen te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400. Op 8 oktober is presentator Lex Bohlmeijer te gast bij burgemeester Koos Janssen, om zijn stem op te halen.

De Klassieke Top 400 is een toplijst met de mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4.

Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere NPO Radio 4-presentator mee in zijn bus. Presentator Lex Bohlmeijer reist op donderdag 8 oktober met de stembus door Utrecht en door Noord- en Zuid-Holland.

Na zijn bezoek aan de burgemeester van Zeist reist de bus verder. In Naarden staat een bezoek gepland aan Vesting Brouwerij Comenius, waar de brouwers naar Bach luisteren tijdens hun werk en in Bussum is de bus welkom op de Katholieke Montessorischool. 

Stemmen kan ook online

Niet alleen bij de bus, maar ook online kan er worden gestemd op www.nporadio4.nl/top400. De stemweek voor de Klassieke Top 400 sluit op vrijdagavond 9 oktober om 20:00 uur.

De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober van 7:00 – 23:00 uur op NPO Radio 4.