Vandaag geven Heyboer-verzamelaars Willy en Trees van Kleef een rondleiding over het leven en werk van Anton Heyboer. Aan de hand van diverse werken van Heyboer vertellen zij hun persoonlijke verhaal.

Bij Anton Heyboer denkt men aan zijn vijf vrouwen en zijn schilderijen. In die volgorde. De Zeister tweeling Trees en Willy van Kleef had jarenlang persoonlijk contact met Heyboer, en nu nog met zijn vrouwen. Zij bezitten een omvangrijke collectie van Anton Heyboers werk, die Heyboer zelf de mooiste en grootste noemde.

De zussen vertellen het héle verhaal over het leven van Heyboer en zijn manier van werken aan de hand van veertien schilderijen van Heyboer. Zijn ‘goede’ werken, zijn vriendschappen met Harry Mulisch, Godfried Bomans, zijn verblijf in een Duits werkkamp en opname in psychiatrische inrichting Santpoort. Wie was deze excentrieke man, die alle conventies – van de kunstwereld tot het huwelijk – aan zijn laars lapte?

De rondleiding geeft een persoonlijk inkijk in het leven en werk van een kleurrijke, bijzonder boeiende man en kunstenaar.

Meer informatie en/of reserveren