Nieuwe ingangen tot de Passies van Bach

De Matthäus Passion van Bach is een van de meest indrukwekkende meesterwerken van de klassieke muziek. Het Ars Musica Orkest en Kamerkoor gaan dit jaar, onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden, de bekende traditie in de periode voor Pasen opnieuw vormgeven.

Als aanloop geven zij een serie van vier gratis livestreamconcerten, waarin de prachtige diversiteit van klassiek voor iedereen hoorbaar wordt.

Daarna presenteren ze de mooiste selectie uit de Johannes en Matthäus Passion, samengesmeed tot een nieuw en verrassend geheel. En voor de geïnteresseerden organiseren zij tevens twee interactieve masterclasses rond de passies.

Passie voor detail, twee masterclasses

Duik samen met dirigent Patrick van der Linden dieper in de wereld van de Johannes en Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Na afloop kennen we het verschil tussen een aria en recitatief, begrijpen we waarom de Johannes anders klinkt dan de Matthäus, en weten we de functie van deze werken in Bachs tijd. Voor de beginner en gevorderde luisteraar, met ruime mogelijkheid om tijdens de masterclasses vragen te stellen.

€32,50 per masterclass
€50,00 combiticket

Meer informatie en/of reserveren