Op 2 april organiseert Toonkunstkoor Zeist een gevarieerd Passieconcert met het Stabat Mater van Joseph Gabriel Rheinberger, de Via Crucis van Franz Liszt, Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck.

Het Stabat Mater bestaat uit vier delen en heeft populair-traditionele kwaliteit, bevat enkele barokke ritmen en eindigt met een fuga.
Via Crucis is gebaseerd op de staties van het Kruis en Liszts meditaties op de Kruisweg van Christus en de vroomheid van de gewone mens. Het werk bevat verschillende stijlen: Lutherse hymnen, Bach-achtige harmonisaties, laat Romantische harmonieën, onbegeleide solo recitatieven, eenstemmige dramatische koorzang en lieflijke vrouwenkoorzang.
Die Sieben Worte Jesu am Kreuz is gebaseerd op de weinige woorden die Jezus gesproken heeft aan het kruis, met daarbij vooral aandacht voor de muzikale diepte van wat plaatsvond op Golgotha en wat geopenbaard werd in de symboliek van het kruis. Het is geheel geschreven in de traditie van de klassieke muziek met elementen van opera.

We nodigen u van harte uit om te komen luisteren naar onze uitvoering van deze zeer verschillende werken van componisten die allen leefden in de tijd van de Romantiek.

Meer informatie en/of reserveren