Paul Schnabel -zal deze middag vertllen over zijn boek ‘Anders gekeken. Het beste en het boeiendste uit de Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw’.
De canon van de schilderkunst van de 17de eeuw is al meer dan een eeuw oud en sluit nog maar beperkt aan bij de smaak van de 21ste eeuw. Dit boek laat zien hoe de smaak zich gedurende vier eeuwen heeft ontwikkeld, welke veranderingen daarin zijn opgetreden en welke opvattingen en omstandigheden daaraan ten grondslag lagen.
In totaal wordt het werk van ongeveer 300 schilders besproken, ruim 60 daarvan vormen de canon van belangrijkste schilders van de zeventiende eeuw. Paul Schnabel, socioloog, is emeritus universiteitshoogleraar van de Universiteit Utrecht, was directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en lid van de Eerste Kamer voor D66. Hij woont in Zeist. Hij houdt zich al zestig jaar bezig met kunstgeschiedenis, met name met de Nederlandse schilderkunst van de zestiende eeuw tot nu. Toegang: 6 euro en 5 euro voor leden van de Algemene Seniorenverenging Zeist (ASZ) en de bibliotheken van KunstenHuis Idea. Organisatie ASZ i.s.m. Literair Zeist.

Meer informatie en/of reserveren