Rapalje is een icoon uit de Utrechtse strijdcultuur van de jaren ’70 en ’80. Dit voorjaar komen ze voor een paar optredens weer bij elkaar nog één keer op de planken met het programma “Rapalje 2.0 – Het is weer tijd”. Het gezelschap treedt aan in vrijwel dezelfde bezetting als waarmee in 1989 het laatste optreden werd verzorgd. Helaas ontbreekt zangeres Marianne Entius die in 2017 is overleden.

Rapalje was een fenomeen in de late jaren ’70 en de jaren ’80. Rapalje hield de moraal hoog van de actievoerders bij talloze demonstraties en manifestaties: in Amelisweerd, bij de kerncentrales, tegen de kernwapens in het algemeen en de kruisraketten in het bijzonder.

“Het crisismonster is al dicht genaderd (…) Haal het geld maar waar het zit!” was één van de grote hits tijdens de economische crisis in het begin van de jaren ’80. Ook het huidige tijdsgewricht schreeuwt om strijdbaarheid en actie: de klimaatcrisis, de crisis op de woningmarkt, de dreigende verbreding van de A27, de alsmaar uitdijende kloof tussen arm en rijk. Tijd voor de mannen en vrouwen van Rapalje om de muzikale ‘wapens’ weer op te pakken.

Meer informatie en/of reserveren