Nieuws

Sjakie en de wonderlijke Chocoladefabriek geven hoop

By 31 mei 2021 No Comments

Ruim 100 leerlingen van Theaterschool Masquerade maakten afgelopen weekend een film van de voorstelling Sjakie en de Chocoladefabriek in de grote zaal van Theater Figi in Zeist. 

De kinderen uit de basisklassen van de theaterschool gingen met het beroemde verhaal van Roald Dahl aan de slag gegaan. Elke groep maakte een scene.

De theaterschool is erg trots dat dankzij de inzet en het enthousiasme van alle leerlingen en docenten, het gelukt  is gelukt om een prachtige voorstelling neer te zetten. Ondanks corona.

De karakters, liedjes en dansen zijn gedurende de lockdown veelal (online) geoefend. Vanaf maart konden de leerlingen met elkaar buiten repeteren.

Geen live publiek, wel een film

De voorstelling is zonder publiek, per scène gefilmd door een professionele filmcrew. De leerlingen konden zo de magie van het theater ervaren.

Het resultaat is een registratie van de voorstelling Sjakie en de chocoladefabriek: over het arme jongetje Sjakie Stevens die samen met zijn grootouders, vader en moeder in een klein huisje vlakbij de beroemde chocoladefabriek van Willy Wonka woont. Doordat Sjakie een gouden toegangskaart vindt, mag hij –samen met vier andere kinderen en zijn opa– de chocoladefabriek gaan bezoeken! En dan begint eigenlijk pas het echte verhaal, want Willy Wonka doet dit natuurlijk niet zonder reden!

Wie net als deze kinderen wil leren toneelspelen en wil stralen op het podium, kan zich inschrijven bij KunstenHuis Theaterschool Masquerade voor de theaterlessen vanaf september. Aanmelden gaat via de website: www.kunstenhuis.nl

Foto: Maike van der Vring