Vrijheid is een voorwaarde voor het maken van kunst. Weinig beroepsgroepen hebben zo te lijden onder onvrijheid als kunstenaars. Onder de honderdduizenden vluchtelingen uit landen als Oekraïne, maar ook Syrië, Irak of Afghanistan bevinden zich veel kunstenaars. In meerdere gevallen hadden zij in hun land van herkomst een grote naam opgebouwd, maar in hun nieuwe thuisland moeten zij altijd weer een nieuw bestaan zien op te bouwen. Om deze kunstenaars een podium te bieden organiseert de Galatea Foundation jaarlijks een tentoonstelling op een prominente locatie.

Slot Zeist
De locatie van de jaarlijkse Galatea tentoonstelling wisselt per jaar. Dit jaar is de tentoonstelling onder de titel Tot Slot- Vrijheid van 13 mei tot en met 26 juni te zien in Slot Zeist. Dit zeventiende-eeuwse slot in de Nederlandse gemeente Zeist werd gebouwd als lustoord van Willem Adriaan van Nassau. Het is nu voor een paar weken een toevluchtsoord voor gevluchte kunstenaars

Kunst verbindt en gaat voorbij grenzen.
Het mooiste resultaat van de jaarlijkse Galatea Tentoonstelling is om te zien dat kunst verbindt en voorbij grenzen gaat. Door de aanwezigheid van veel kunstenaars bij de expositie krijgen de bezoekers de mogelijkheid hen te ontmoeten en met hen te spreken over hun werk en hun situatie in Nederland. In combinatie met hun aangrijpende kunstwerken levert dit unieke momenten op. De exposerende kunstenaars dit jaar zijn:

Abd Alkader Abd Alwahed
Ahmad Mallah
Amjad Hashem
Astera Mortezai
Jianjun Yao
Maryam Mashhooriazar
Mouafk Khzaal
Niloofar Sholeh
Omar Imam
Tarek Arbai
Yazan Maksoud

Meer informatie en/of reserveren