Tot zondag 3 juli is de nieuwe tentoonstelling: ”Verborgen koloniaal erfgoed terug naar het volk” in museum Het Hernhutter Huis te bezichtigen door het publiek.

De tentoonstelling biedt je een unieke Surinaamse foto expositie met beelden uit de jaren ‘50 en ’60 van de vorige eeuw..

De foto’s, in combinatie met bewegend beeld, brengen het leven van de Aukaanse Marrons in beeld. Zij stammen af van voorouders die zich vrij vochten van de slavernij en leefden in de Surinaamse binnenlanden. Ook hun ontmoetingen met wetenschappers en zendelingen uit die tijd, wordt in beeld gebracht.

In deze expositie worden deze zwart-wit foto’s op een meerstemmige en kleurrijke manier gepresenteerd op traditionele pangi’s (omslagdoeken) en aangevuld met traditionele gebruiks-en kunstvoorwerpen uit die periode.

De vertoonde foto’s waren voor veel Surinamers tot nu toe verborgen in de Europese archieven. Door digitalisering ervan zijn ze nu voor allen publiekelijk toegankelijk.

De tentoonstelling is een initiatief van de Stichting Wooko Makandie, i.s.m. het Nationaal Archief en Het Utrechts Archief.

Geopend di-zo 14.00-17.00 Entree € 3,-
Tot 18 jaar: toegang gratis

Meer informatie en/of reserveren