Een muzikale hommage aan de legendarische Amerikaanse gitarist en componist John Abercrombie door drie musici die hem muzikaal én persoonlijk kenden.

Bassist Hein van de Geyn maakte deel uit van het John Abercrombie Trio en andersom speelde John mee in Baseline, Heins trio. In het Beauforthuis speelde Hein met veel jazzgrootheden, zoals altsaxofonist Lee Konitz (het allereerste jazzconcert in het Beauforthuis!), Toots Thielemans en Philip Catherine. Hein van de Geyn vertrok in 2010 naar Zuid-Afrika, hing zijn bas aan de wilgen en zette een streep onder zijn roemrijke carrière. Destijds was dit schokkend nieuws voor het jazz-minnend Nederland.

Gitarist Ed Verhoeff is initiatiefnemer van dit project. Voor hem was John Abercrombie reeds een belangrijke inspiratie en ‘richting-aangever’ tijdens zijn studie aan het conservatorium. Hij speelde samen met Hein van de Geyn een reeks concerten en nam de cd ‘The Guitar Album’ op, waar John Abercrombie ook aan meewerkte. Ed’s gitaarspel, zijn open sound, lange harmonische lijnen en de vermenging van pop, jazz en rock tot een geheel nieuw geluid, ligt dichtbij hoe John Abercrombie zelf zijn muziek het liefst benaderde.

Meer informatie en/of reserveren