Monir Goran (Iran) – ud, gitaar & Baban Kirkuki (Iran) – verhalen en poezïe

Een avond in muziek in combinatie met verhalen en poezïe. Monir en Baban horen wat zij voelden toen ze hun stad Kirkuk moesten verlaten. En wat ze hebben meegemaakt tijdens hun vlucht naar Nederland. Deze herinneringen vertellen ze met gedichten, verhalen en veel muziek.
Baban Kirkuki groeide op in Kirkuk, waar hij Arabische taal- en letterkunde studeerde. Op zestienjarige leeftijd begon hij met het schrijven van poëzie. In 1999 vluchtte hij, Baban woont en werkt nu Utrecht In 2006 verscheen zijn eerste dichtbundel in het Nederlands.
Monir Goran speelt sinds zijn kindertijd in het Irakese Kirkuk gitaar en oed, en groeide op met Koerdische muziek. Hij kreeg zijn muzikale opleiding in Bagdad. In Jordanië gaf hij les op de muziekschool.

Voorafgaand aan het concert vindt er om 17:00 uur een kleine jamsessie plaats in Huiskamer ’t Laantje op Laan van Vollenhove 2193. Deze jamsessie is alleen toegankelijk voor muzikanten. Zowel het concert als de jamsessie zijn gratis toegankelijk na reservering.

Meer informatie en/of reserveren