Pianist Wouter Harbers geeft maandelijks een koffieconcert in het Torenlaan Theater. Deze keer een andere locatie voor het koffieconcert op 6 april! We gaan éénmalig naar de Oude Kerk, hartje Zeist – vanwege het prachtige orgel in deze kerk… Wouter bouwt hier woensdagochtend 6 april samen met trompettist Maurice van Dijk een feestje waar de vonken vanaf spatten. Het wordt een vrolijk concert rondom het thema ‘Lentekriebels…’ Welke muziek past daar het best bij?
Het concert begint in hartje Londen, met een opgewekte Trumpet Tune van ruim drie eeuwen geleden (Purcell). Daarna naar Duitsland, voor een lichte siciliano. En we sluiten dit blokje af met een spetterend orgelstuk van Bach: zijn Dorische toccata.
In Italië schijnt altijd de zon: dat hoort u in een vrolijk concerto van Vivaldi! En in de Parijse zon doen we tijdens het koffieconcert even onze ogen dicht met Faurés prachtige ‘Après un rêve’.
Daarna gaan we het museum in, met een selectie uit Moussorgsky’s Schilderijententoonstelling, die eindigt bij “De Poort van Kiev”. Hierbij staan we natuurlijk stil bij de situatie in Oekraïne…
We sluiten het programma hoopvol af met Elgars fantastische “Land of Hope and Glory”!

Meer informatie en/of reserveren