Haytham Safia kennen we als de oud-speler in NoBlues, en van het solo-album Blossom dat hij met muzikale vrienden opnam. Maar hij is misschien wel op zijn allerbest met zijn kwartet.

Safia schrijft prachtige lyrische stukken die door hoboïste Hanneke Ramselaar gearrangeerd werden. Misschien krijgen de oosters klinkende composities daardoor een westers tintje mee. En misschien ook, doordat de eveneens westers geschoolde celliste Eva van de Poll op haar virtuoze manier aan het kwartetgeluid bijdraagt. Arabische kamermuziek met jazzy kantjes, dus. Met percussionist Osama Meleegi uit Soedan

De fusie die Safia en zijn kwartet hier weten te bewerkstelligen is misschien nog wel specialer dan je zou denken. Het klinkt allemaal heel vanzelfsprekend en soepel, alsof dit soort muziek er altijd al geweest is, terwijl dat nu juist niet zo is. Wat het Haytham Safia Qu4rtet hier laat horen is uniek en voor een breed publiek aansprekend, met name door de prachtige lyrisch meanderende melodieën en de intens samenspelende muzikanten.

Meer informatie en/of reserveren