Nieuws

Wethouder Fluitman: Zeist onderzoekt lokaal noodfonds voor culturele sector

By 14 mei 2020 No Comments

In een brief aan de culturele sector van Zeist spreekt Wethouder Marcel Fluitman vandaag zijn waardering uit voor de veerkracht, flexibiliteit en creatieve inzet van de culturele sector. Ook kondigt hij aan dat het college en de raad een lokaal noodfonds voor de sector onderzoeken. 

Fluitman reageert hiermee op een brandbrief waarin een culturele instellingen de noodklok luiden. 

‘Als gemeente denken we binnen onze beperkte middelen en mogelijkheden actief mee over oplossingen en alternatieven; ook als het gaat om de nu al vergaande financiële consequenties.’

De culturele sector wordt door de coronacrisis hard geraakt. En voorlopig is er nog geen zicht is op volledige hervatting of heropening voor publiek van tal van culturele en erfgoed activiteiten en de podia in de gemeente Zeist. 

‘Er vallen harde klappen. De vaste publieks- en horeca-inkomsten voor onze podia en festivals zijn weggevallen en veel van onze gewaardeerde accommodaties zoals Figi, Peppel, Beauforthuis, Klinker, KunstenHuis en Slot zijn gesloten voor publiek. Grote festivals zoals het Lentefestival, Internationale Zeister Muziekdagen en Internationaal Liedfestival zijn afgelast.’ Aldus de wethouder.

Vanuit de gemeente is er enorm veel waardering voor de veerkracht, flexibiliteit en de creatieve inzet van de teams en medewerkers van de culturele sector. ‘Ook als het gaat om de vele (nieuwe) online activiteiten en presentaties in en met de culturele sector in Zeist en in de energieke samenwerking met de cultuurmakelaar en het Platform Cultuur in Zeist.’

Meer informatie

Lees hier de volledige brief