Vraag jij je ook weleens af of je schrijftalent hebt? En heb je bijvoorbeeld in verband met de coronacrisis wat extra tijd? Dan is het nu de tijd voor het schrijven van een kort verhaal over het thema ‘Rebellen en Dwarsdenkers’.

Prijzen: 350 euro (1e prijs), 250 euro (2e prijs) en 150 euro (3e prijs).

De prijswinnende verhalen, een aantal eervolle vermeldingen én een aantal extra geselecteerde verhalen worden in een fraaie bundel gepubliceerd.

Deelnemers kunnen tot uiterlijk 10 augustus 2020 een niet eerder gepubliceerd verhaal insturen. Het wedstrijdreglement is te vinden op de website van Literair Zeist. Daar is ook de toelichting op het thema te vinden en op welke wijze de verhalen moeten worden ingezonden.

De jury voor de verhalenwedstrijd wordt gevormd door Henjo Hekman, dichter/schrijver en eerste, inmiddels afgezwaaide, stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter/schrijver en Eelco Rommes, schrijver en winnaar verhalenwedstrijd 2016.

De feestelijke prijsuitreiking is op vrijdagavond 13 november 2020 in de grote zaal van De Klinker. Georganiseerd door Literair Zeist in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Taalpodium.

Meer informatie en/of reserveren