Veel verenigingen, organisaties, ondernemers en mensen hebben het zwaar door de coronacrisis. De gemeente Zeist wil hen met een breed tweede Zeister ondersteuningspakket helpen door de crisis te komen. De gemeenteraad stemde unaniem in met dit brede pakket en stelt hiervoor 1.875.000 euro beschikbaar. 

Ondersteuning voor culturele instellingen

De culturele sector heeft het zwaar te verduren onder de coronacrisis. Theaters zijn gesloten, festivals gaan niet door, de bibliotheek is alleen open voor afhaal en de podia zijn al bijna een jaar dicht.

Ondersteuning door de gemeente varieert van een bijdrage van € 500,- voor de kleinere gezelschappen tot een maximaal bedrag van € 15.000,- voor de grotere.

Voor de organisatoren die na 1 juli dit jaar een evenement willen houden, kan de gemeente garant staan voor een bedrag van maximaal € 15.000,-. Met vijf grote culturele organisaties in Zeist, zoals de bibliotheek of het Beauforthuis gaat de gemeente in gesprek om op maat afspraken te maken.  Verder is er een subsidie beschikbaar voor ‘coronaproof’ projecten. 

Aanvraag indienen

Culturele instelingen kunnen vanaf 9 april via www.zeist.nl/ondersteuningspakket